page the company

Het bedrijf

Vibers. Een idee dat de wereld kan veranderen.

Hoe het allemaal begon

De oprichter van ons bedrijf was op reis in Borneo getuige van een wereldwijd probleem. Uitgestrekte regenwouden werden vernietigd voor palmolie en prachtige stranden werden overspoeld met plastic afval. Hij besloot er iets mee te doen, nam ontslag en startte een bedrijf.

Het oorspronkelijke idee was om bamboe op braakliggende gronden te telen voor bijstook in kolencentrales. Dit idee won de Zuid-Hollandprijs en bereikte de finale van de TEDxAmsterdam Award in 2011 en in 2013, waardoor het bedrijf onder de aandacht van de media werd gebracht. Daarna kwam het inzicht dat bamboe niet het goede antwoord was. Hij benaderde de Wageningen Universiteit, die hem in een andere richting wees: Olifantsgras.

Olifantsgras groeit snel, heeft nauwelijks water nodig en kan bijna overal groeien. Het absorbeert vier keer meer CO2 dan een Europees bos. Een duurzaam gewas dus. Olifantsgras bevat veel cellulose, perfect voor het maken van allerlei duurzame materialen. Vibers produceerde eerst papier, vervolgens bio-beton en uiteindelijk bioplastics en werd al snel genomineerd voor de Top 100 meest innovatieve MKB-bedrijven in Nederland.

Het idee was niet om een strijd te voeren tegen de kunststofindustrie, grote bouwbedrijven of papierfabrikanten maar precies het tegenovergestelde. Het idee is om met deze bedrijven over de hele wereld samen te werken en samen het verschil te maken.

Change the script. Join the vibe.

Onze missie wordt ondersteund door:
Vibers
Maasboulevard 100
3063 NS Rotterdam

hallo@vibers.nl


Btw nr. 8513.73.665.B01
Kamer van Koophandel nr. 54617073
IBAN NL06 ABNA 0818 9173 26

Volg ons op:

Vibers™ Alle rechten voorbehouden © 2024