vibers™  Packaging

vibers™ heeft een missie: straks heeft iedereen iets van vibers™ in huis. Want dan hebben we écht impact en zijn andere, vervuilende materialen vervangen. vibers™ is leverbaar voor productiebedrijven als folie voor thermovormen. Het product wordt altijd onder de naam vibers™ op de markt gebracht. De Europese Unie wil plastic in en rond de oceaan flink gaan terugdringen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er EU-regels in de maak. Tien plastic producten zorgen samen voor 70 procent van de rommel in en rond de zee en de EU wil die - als er alternatieven zijn - simpelweg gaan verbieden. Vibers is voor verpakkingen een prima alternatief.

Ontwikkeling
We zijn bij vibers™ voortdurend bezig met onderzoek en verdere ontwikkeling. Onze folie is op bestelling leverbaar in verschillende rolformaten en dikten.
vibers™ folie is geschikt voor vleeswaren, kaas, koekjes, groente en fruit en nog veel meer:
- glutenvrij
- getest volgens de richtlijn EU 10/2011 voor voedselcontact

Voordelen
- thermovormen op bestaande machines met grote volumes
- energiebesparing van 40% door vorming op lage temperatuur
- bio-based, bio-degradable en composteerbaar, (mag in dat geval bij het GFT). Kiemplantlogo in aanvraag
- minder verpakkingsbelasting
- absorptievermogen 

Natuurlijke uitstraling
De schaaltjes voor vleeswaren, groente en fruit kenmerken zich door een prachtige natuurlijke uitstraling. De consument zal eerder geneigd zijn dit schaaltje uit het schap te pakken dan een plastic schaaltje. Consumenten mogen vibers™ verpakking in de GFT bak doen als deze is voorzien van het Kiemplantlogo.